2011. május 24.
Húsz év alatt 34 országban több mint 2000 projekt. Húszmilliárd forint segítség, 10 ezer önkéntes munkája, 50 féle szociális szolgáltatás Magyarországon és a határokon túl. Kétszáz munkatárs, 45 ezer támogató – ezek a számok jellemzik az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizedes munkáját. A Művészetek Palotájának Üvegtermében egy kiállítás megnyitó- és állófogadás keretében mondott köszönetet Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója mindazoknak, akik segítettek az összefogást és szolidaritást tükröző számok megvalósulásában.
2011. május 20.
Több mint száz vállalati szakember részvételével zajlott az Ökumenikus Segélyszervezet „Közösség a társadalmi felelősségvállalásban” című, nagyszabású szakmai konferenciája a vállalati önkéntesség témakörében. A nagy sikerű esemény az Európai Unió Tanács soros magyar elnökségi programsorozatának része, valamint kapcsolódik az Önkéntesség Európai Éve rendezvényeihez is.
2011. május 12.
A „kaláka” szó jelentése az emberek közti kölcsönös segítségnyújtás mindennapos gyakorlata volt, s a benne részt vevők megközelítően egyenlően adtak és kaptak munkát. Ezt a közösségépítő formát élesztették újjá tíz éve a természeti, táji és építészeti örökség megőrzésére a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kalákában.
2011. május 8.
Május 6-án és 7-én, immár huszadik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Jókai Napokat az író kultuszát népszerűsítendő. Balatonfüred az Európai Unió Tanácsa magyar elnöksége alatt Nyugat-Magyarországot képviselve több uniós eseménynek is otthont ad.
2011. április 22.
Tölgyfaültetéssel emlékeztek meg az Új Nemzeti Lovasprogram megszületése alkalmából. A kis csemete egyenesen Wadowicéből, II. János Pál pápa szülővárosából érkezett. Az eseményen részt vett Lévai Anikó, aki maga ültette el a fát a Nemzeti Lovarda parkjában, de jelen volt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, Prof. Sótonyi Péter a Magyar Lovas szövetség alelnöke és Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó is.
2011. április 7.
A magyar érában a Törvényszék épülete volt Beregszászon, a szovjet érában laktanyává, később hadiüzemi egységgé vált. Tíz éve állt már üresen és lepusztultan, amikor 2002-ben megszületett a döntés: az épületet a Kárpátaljai Magyar Főiskola kapja meg. Az iskola vezetői azóta is folyamatosan keresik a támogatókat az épület felújításához a világ magyarjaitól, jelenleg cserépjegy árusítással.
2011. április 6.
Az Ökumenikus Segélyszervezet és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ közösen valósítja meg azt a félmillió euró értékű fejlesztő programot, melyet az Európai Unió Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Programja keretében kiírt pályázatán bíráltak el eredményesen.
2011. március 24.
Mind a harminchárom vörösiszap károsult kolontári család átvette az Ökumenikus Segélyszervezettől azt az egyenként 2 millió forint értékű ingóságpótlásra használható utalványt. A támogatás a Nemzeti Segélyvonal 1752-es számának hívásával és a Nemzeti Összefogás Alapítvány gyűjtéséből valósult meg.
2011. március 23.
A fejlett gazdaságú Japán sokszor és sokat segített rajtunk, magyarokon az elmúlt két évtizedben. Most itt az idő és a lehetőség, hogy a magyar emberek is viszonozzanak valamit a sok jóért cserébe a bajba jutott távol-keleti országnak, az Ökumenikus Segélyszervezet és a magyarországi távközlési cégek kezdeményezésére.
2011. február 16.
Az Andrássy úton járók közül talán kevesen tudják, hogy milyen kincseket rejt és hangulatot áraszt a sugárút és a Vörösmarty utca sarkán álló Liszt Ferenc Emlékmúzeum. Ha belépünk, másfél évszázadot ugorhatunk vissza az időben, s leng körbe minket annak a korszaknak az érája, amelyben a nagy zeneszerző élt.

összesen: 371 db | 10 db/oldal

első vissza 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 következő utolsó


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010