Fejlesztés és segélyezés az Európai Unióban

2008. április 11.

Ezzel a címmel rendezték azt a konferenciát április 10-én Szegeden, amelyen Lévai Anikó, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként tartott előadást a Segélyszervezet munkájáról.


"Az önkéntesek szerepe a segélyezési tevékenységben, jószolgálati nagykövetek hazánkban és Európában" című előadásának elején Lévai Anikó kitért arra, hogy mit jelent az önkéntesség a keresztény kultúrköben, milyen története van Magyarországon, hogy ki lehet önkéntes, illetve ki a jó önkéntes, s hogy az önkéntesség milyen alapvető emberi értékek melletti kiállást jelent. Külön szólt arról, hogy a magánszemélyek hogyan nyújthatnak segítséget, s hogy a cégek és vállalatok milyen módon és formában szállnak be a jótékonykodásba.

Kiemelte, hogy a non-profitszervezetek – „a demokrácia alapkövei” - mennyire fontos szerepet játszanak a demokratizmus erősítésében, a szociális felelősségvállalásban, a társadalom perifériájára szorultak felkarolásában, a humanitárius és természeti katasztrófahelyzetbe került emberek megsegítésében. A civil szervezetek minden országban a foglalkoztatottak 4-6 százalékának ad munkát, a GDP-hez való hozzájárulásuk is jelentős. Mint az Lévai Anikó előadásából kiderült, a civil szervezetek jelentősége erkölcsi, politikai, gazdasági értelemben is folyamatosan növekszik az Európai Unióban.


orbanviktor.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010