Magyar-szlovén együttes kormányülést tartanak a jövő pénteken

2016. január 13.

Együttes ülést tart a magyar és a szlovén kormány január 22-én Szlovéniában, a két miniszterelnök, Orbán Viktor és Miro Cerar vezetésével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán az a kormany.hu-val.

A hírt szintén bejelentő ljubljanai kormány - az STA szlovén hírügynökség jelentése szerint - közölte: a Brdo pri Kranjuban tartandó ülésen a tervek szerint négy megállapodást kötnek és egy közös állásfoglalást is elfogadnak.
 
A két miniszterelnök felszólal majd egy üzleti fórumon is, amelyet a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a vállalkozásokat és a külföldi beruházások támogató szlovén ügynökség szervez.
 
Az együttes kormányülésről még novemberben állapodott meg a szlovéniai Lendván a két kormányfő.
 
kormany.hu

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010