Orbán Viktor fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest

2015. december 10.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt parlamenti dolgozószobájában fogadta Hashim Thaci koszovói miniszterelnök-helyettest - tájékoztatta a miniszterelnok.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.


Közölte: a vendég, aki a koszovói kormány külügyminiszteri tisztségét is betölti, gazdasági kérdésekről és a nyugat-balkáni térség stabilitásáról tárgyalt a héten Budapesten. Szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott egyeztetéseket, majd együttműködési megállapodást írtak alá. Hashim Thaci hangsúlyozta: Magyarország és Koszovó kapcsolatai kiválóak, a cél az, hogy ezek ne csak a politikai és katonai együttműködésre, hanem a gazdasági kooperációra is kiterjedjenek, különösen a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás területén.


miniszterelnok.hu, fotó: Árvai Károly/kormany.hu

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010