Ukrajnáról és a magyar–amerikai kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor John McCainnel

2014. január 31.

Köszönetét és elismerését fejezte ki John McCain amerikai szenátor Orbán Viktor miniszterelnöknek Magyarország és az Egyesült Államok biztonságpolitikai és katonai együttműködéséért – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.


Havasi Bertalan a magyar kormányfő és az Egyesült Államok 2008-as elnökválasztásának republikánus jelöltje között péntek délután lezajlott budapesti megbeszélésről elmondta: Orbán Viktor kiválónak minősítette a magyar-amerikai gazdasági együttműködést, különösen annak fényében, hogy eddig immár 9 milliárd dollárnyi amerikai befektetés érkezett Magyarországra.

A miniszterelnök tájékoztatta McCain szenátort a héten Ukrajna ügyében tartott V4 csúcstalálkozó eredményeiről is – közölte Havasi Bertalan.
 

mti, fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010