A Fidesz XXII. Kongresszusa

2007. május 18.

A 2007. május 19-20-án a Hungexpón megrendezésre kerülő tanácskozáson Orbán Viktor vasárnap szólal fel.


A kongresszus tervezett menetrendje szerint szombaton 14 órakor Kövér László, az Országos Választmány elnöke nyitja meg a tanácskozást. A délután során Joseph Daul, az Európai Néppárt-Európai Demokraták frakcióvezetője, Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártja elnöke, valamint Pásztor István, a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnöke is beszédet mond. A szombati program a vitairatok elfogadásával és a beérkezett jelölések ismertetésével ér véget.

A kongresszus második munkanapja vasárnap 10 órakor kezdődik. A nap során Wilfried Martens, az Európai Néppárt-Európai Demokraták elnöke, Tőkés László, európa parlamenti  képviselőjelölt, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, valamint Tarlós István, a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője szólal fel. Orbán Viktor előreláthatólag 13.25-kor lép pódiumra. Beszédében a tisztújításokkal kapcsolatos kérdéseket érint majd, és várhatóan szóba kerül néhány gondolat most készülő könyvéből is.

A kongresszus – kivéve a munkabizottságok üléseit – mindenki számára nyilvános. A tanácskozás pontos menetrendjét megtalálhatják a www.fidesz.hu honlapon, s ugyanott a kongresszus mindkét napján élő közvetítésben követhetik figyelemmel az eseményeket.


orbanviktor.hu

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010