Akár már holnap reggel

2007. május 12.

A mostani megszorításokra alapuló gazdaságpolitika helyett modern, innovatív, növekedésközpontú szemléletre kell váltania Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz Jövőnk vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferenciáján.


Magyarország gazdasági válságára a Fidesz három pontból álló világos, gyakorlatias választ tud adni, "akár már holnap reggel": a kormányzati kiadásokat be kell fagyasztani, szinten kell tartani a közszolgáltatásokra költött pénz reálértékét és gazdasági növekedést kell produkálni - mondta Orbán Viktor.

Az elnök szerint ennek érdekében fel kell lépni a kormányzati pazarlás ellen, le kell állítani például a kormányzati negyed "vérlázító" beruházását, csökkenteni kell az adókat és meg kell változtatni a "szpáhi elven" működő adórendszert, minden felesleges szabályzót ki kell iktatni a gazdaságból, "radikális, gyilkos erővel" vissza kell szorítani a korrupciót.


mti - fidesz.hu

 

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010