Az ország csak a földdel együtt Magyarország

2007. március 10.

Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fenntartani az országot. A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése.


A Fidesz elnöke a Magosz hódmezővásárhelyi küldöttgyűlésén leszögezte: "Magyarország csak a magyar földdel együtt Magyarország és a magyar nép csak a magyar földdel együtt magyar nép".

Nem lehet olyan kormánya az országnak, amely a városi életformát jónak minősíti, a vidékit pedig felszámolandónak. Ki kell állni az urbanizációt erőltető kormányzati politikával szemben és a falusias településeken egyre szélesebb körben kell elérhetővé tenni a városi szolgáltatásokat - hangsúlyozta a Szövetség elnöke.

Orbán Viktor beszédében a tablettás borhoz hasonlította a jelenlegi kormányzati reformot, amely a maga nemében ugyan költséghatékony, de csupán az jár jól vele, aki kikeveri, mindenki más csak veszít.

"Ha ez így megy tovább, amit nem sikerült elérni a téeszesítéssel, azt most sokkal ravaszabb és kifinomultabb piacgazdasági eszközökkel fogják elérni: föl fogják számolni a magyar gazdavilág tekintélyes részét" - mondta a Fidesz elnöke.

Hozzátette: az iskolák, posták bezárásával, a vasúti szárnyvonalak felszámolásával a magyar vidéket elmúlásra akarják kárhoztatni, és ezt reformnak nevezik.

Orbán Viktor leszögezte, be kell fektetni a vidékbe, "nem is keveset, hanem nagyon sokat". A magyar államnak az elmúlt hatvan esztendő rossz alapelvekre építő mezőgazdasági politikája miatt komoly adóssága van a vidékkel szemben - fűzte hozzá.

Magyarországnak nemcsak a mezőgazdasági, hanem a turisztikai és kulturális adottságai is kiválóak, ezeket kell kihasználni, amikor a vidék jövőjéről beszélünk - közölte Orbán Viktor.

mti - fidesz.hu

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010