Orbán Viktor az ukrán államfővel tárgyalt Brüsszelben

2016. március 17.

Orbán Viktor kormányfő az Európai Néppárt brüsszeli értekezlete előtt megbeszélést folytatott Petro Porosenko ukrán államfővel - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a miniszterelnok.hu-t.

Az Európát érő kihívásokon túl áttekintették a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok helyzetét is - mondta.
 
Orbán Viktor kérte Petro Porosenkót, hogy a kárpátaljai fejlesztési programokat - melyekhez a magyar kormány támogatást nyújt - az ukrán állam is gyorsítsa fel.
 
A kormányfő fontosnak nevezte a vízummentes utazás ügyét, Orbán Viktor álláspontja szerint ezt a könnyítést legelőször Ukrajna számára kell biztosítania az EU-nak.
 
A magyar miniszterelnök a - Fideszt is soraiban tudó - Európai Néppárt csúcstalálkozója után a visegrádi országok kormányfőinek egyeztetésén vesz részt, ezután megy a migrációval foglalkozó uniós csúcsra, ami délután négy órakor kezdődik - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 
miniszterelnok.hu

« vissza

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt - közölte a miniszterelnok.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén.
Magyarország nem szereti, ezért nem támogatja a kettős mércét senkivel, így Lengyelországgal szemben sem - jelentette ki külföldi újságírók kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Európai Unió állam- illetve kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának második napján.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010