Levél Habis Lászlónak, Eger polgármesterének (2008. július 15.)

Orbán Viktor a Fidesz mai elnökségi ülése után levelet küldött Habis Lászlónak, Eger város polgármesterének.

Levelében a Fidesz elnöke az elmúlt fél év egyik legfontosabb történésének nevezte az egri és a Heves megyei emberek elszánt küzdelmét a Markhot Ferenc Kórház megvédése érdekében.

A levelet az alábbiakban szó szerint közöljük:

Habis László
polgármester

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata


Budapest, 2008. július 15.


Tisztelt Polgármester Úr!

A Fidesz politikájának mindig is egyik sarokpontja volt az egészségügy megvédése a kormányzati ámokfutástól, amely miatt kórházak zárnak be, osztályok sodródnak csődközelbe, orvosok, egészségügyi dolgozók és betegek kerülnek bizonytalan, kiszolgáltatott helyzetbe.

A Fidesz a kezdetektől fogva elutasítja azt a kormányzati szándékot, amely tág teret akar nyitni az egészségügyben a profithajhászásnak és a nyakló nélküli privatizációnak. Erről szól a levelem mellékleteként megtalálható választmányi határozatunk, és ezért is küzdöttünk a szakmai szervezetek, a betegszervezetek, a kamarák és a szakszervezetek oldalán az egészségbiztosítás privatizációja ellen, és tettük világossá: a magántőkének csak szakmai alapon, szigorú korlátok mellett, a közösségi tulajdon többségben maradása esetén van helye az egészségügyben.

Tisztelet illet tehát minden olyan helyi kezdeményezést és mozgalmat, amely szembeszáll a hatalmi önkénnyel, és az ott élő emberek érdekében mindent megtesz a helyi kórház és más egészségügyi intézmények megmentése érdekében.

A Fidesz elnöksége legutóbbi ülésén számba vette az elmúlt fél év legfontosabb történéseit, amelyek között méltán szerepelt az egri és a Heves megyei emberek elszánt küzdelme a Markhot Ferenc Kórház megvédése érdekében. Büszkék vagyunk arra, hogy Önök a kórház orvosaival, dolgozóival összefogva bátran kiállnak választóikért.

Munkájukhoz és az egri polgárokkal közösen folytatott küzdelmükhöz további sok sikert és kitartást kívánok.


Barátsággal:
Orbán Viktor

« vissza  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010