A segélyprogram folytatódik

2010. június 4.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hetek óta járja segélycsomagjaival az árvízkárosult településeket. Ezúttal a Cuhai-Bakony ér áradása ellen védekező, Győr melletti Bőnybe látogattak el.


A Segélyszervezet az elmúlt hetek folyamán több mint 7 millió forint értékben segített a borsodi – Onga-Ócsanálos, Edelény, Szendrő, Szendrőlád, Boldva, Ónod, Miskolc – és dunántúli településeken – Bakonycsernyén és Csikóstőttősön – történt áradások károsultjain. Bőnyben Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója és Lévai Anikó találkozott a gáton dolgozó emberekkel is, és felkeresték a legrászorultabb családokat is, akiknek segélycsomagot adtak át. Lévai Anikó a helyszínen érdeklődő újságíróknak elmondta, hogy kollégái az első áradás óta jelen vannak Bőnyben.

„Május 17-e óta dolgozunk itt, a faluban. Minden családot végiglátogatunk, ahol károsult van, akinek az otthonába bement a víz. Kétfajta segélycsomagot adunk a bajbajutottaknak, amiben egyrészt tartósélelmiszerek vannak, (pl. olaj, liszt, száraz tészta), másrészt egy tisztítószereket tartalmazó csomagot, amire ilyenkor minden háztartásban nagy szükség van. A faluban 300 család lehet károsult. Eddig 170 családot látogattunk végig, félmillió forintot osztottunk szét, és folyamatosan bővül a keretünk" – mondta a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

Bőnyben több száz család ingatlanában és ingóságaiban okozott kárt az árvíz, s a Segélyszervezet azt tervezi, hogy az ár levonulása után építőanyaggal is támogatni fogja azokat, akiknek a házuk összedőlt vagy megrongálódott.


(orbanviktor.hu)


A hírhez kapcsolódó fotók megtekinthetők a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010