Adventi adományozás a gyermekotthonban

2009. december 16.

Hétmillió forint értékű adományt adott ált az Ökumenikus Segélyszervezet szociálisan hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő több száz gyermek számára.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 240 gyermeke számára adott át ruhaadományt (250 db kabát, póló, pulóver, cipő, sapka és 500 pár zokni) a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) által lefoglalt, márkátlanított árukból. Az adventi adományozás keretében továbbá nagy mennyiségű, 960 kg cukrot és 300 kg kekszet (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal EU-élelmiszersegély programja keretén belül), valamint a Béres Zrt. felajánlásából 300 üveg Béres Cseppet is juttatott az intézmény lakóinak. Az adományok átadásán jelen volt Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója és Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

A megyei fenntartású intézmény speciális nevelési és oktatási feladatokat lát el, megoldást keresnek a nehezen nevelhetők, az értelmi fogyatékosok és integrálható fogyatékosok szakszerű és folyamatos gondozására, nevelésére, illetve komplex személyiségfejlesztésére. A feladatok ellátását nagymértékben nehezíti, hogy az intézményünkben tanuló gyermekek jelentős része szociálisan hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, perifériára szorult családokból érkezik. Ezen családoknak a mindennapi létfenntartás, az alapvető szükségletek kielégítése is komoly problémát okoz, ezért hangsúlyos az oktatás és nevelés mellett a gyermekek, és ezáltal a családok segítése is. A gyermekotthonban jelenleg 54 gyermek él családi háttér nélkül, gyermekvédelmi gondoskodásban.

"A megyei önkormányzat intézményei életében egyedülálló adakozás tanúi voltak az esemény résztvevői. A ruhaneműk, az élelmiszer jobb helyre nem is kerülhetett volna" – mondta Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, ugyanis az intézményben ötvennégy család nélkül nevelkedő, szociálisan hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő gyermekről is gondoskodnak. Az intézményben lakó gyermekek zenés-táncos karácsonyi műsorral köszönték meg az adományt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönettel fogad adományokat munkájának támogatására a 11705008-20464565-ös számlaszámon, valamint on-line a Segíts most! oldalon!


segelyszervezet.hu


Az eseményről készült képriport megtekinthető a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010