Az igazi hivatás

2007. június 18.

Lévai Anikóval székelyföldi jószolgálati útja kapcsán, ám nem pusztán az Ökumenikus Segélyszervezetnél folytatott önkéntes munkájáról beszélgetett az Echo TV-ben a műsorvezető, Obersovszky Péter. (Videó)


A beszélgetés során Lévai Anikó székelyföldi útjával kapcsolatban mesélt arról, hogy a kulturális autonómia létezik Székelyföldön, s hogy úgy tűnik, Romániában sokkal optimistább a hangulat, mint Magyarországon, s könnyen meglehet, hogy hamarosan le fognak minket körözni gazdaságilag. Szó esett arról is, a családfő leterhelt élete mennyiben hat ki a családra, s hogy Orbán Viktor gyermekei más gyermekeknél se előrébb, se hátrább nem állnak a gyerekközösségekben. Az interjúból az is kiderült, hogy miért nem szereti Anikó nyilvánosan elmondani a véleményét a világ dolgairól, s hogy Orbán Viktor miért nem fogadott el a politikusi pályánál jóval kecsegtetőbb állásokat a 2002-es választások után.


orbanviktor.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010