Balerina és fizikus

2010. október 6.

A Magyar Táncművészeti Főiskolán, illetőleg az ELTE Természettudományi Karának fizikus szakán szerzett diplomát az MKB Bank Ösztöndíj programjának két idei végzőse. Az MKB Bank a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal karöltve tizenhárom éve működteti a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését.


Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő MKB-ösztöndíj révén már tizennégyen fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat. Az idei végzősök – egy táncművész és egy fizikus –, valamint a programból kiesők helyét pályázat útján töltik be, hiszen minden tanévben száz kiemelkedő szellemi képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú jogosult a támogatásra. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója.

„A bank legfontosabb tevékenysége az értékteremtés, ami nem szorítkozhat a pénzügyekre. Szeretnénk segíteni abban, hogy az anyagi nehézségek minél kevésbé korlátozzák a tehetség érvényesülését” – hangsúlyozta Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A fiatalok érdekében tett erőfeszítésekben a banknak hosszú évek óta kiemelt partnere a program előkészítését, szervezését és lebonyolítását végző Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, amelynek egyik alapító tagja Lévai Anikó, s amely szervezet védnökségét a napokban Schmitt Pál köztársasági elnök is elfogadta, követve az eddigi államfők - Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László - példáját.

Edvi Péter, a szervezet elnöke példaértékűnek nevezte a hazai oktatási jellegű támogatási programok között az immár tizenhárom esztendeje futó kezdeményezést, amelynek révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját. Mint elmondta, a tanszer- és étkeztetési támogatást, továbbá kulturális programok szervezését is magába foglaló együttműködésnek az MKB Bank Ösztöndíjprogram a központi eleme.


(Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – orbanviktor.hu)


A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010