Borsod megyébe is megérkezett a segítség

2010. június 9.

Előzetes felmérések alapján, Felsőzsolcán folytatta árvízi segélyprogramját a Segélyszervezet. Több önkéntessel együtt 700 db segélycsomagot osztott szét Lévai Anikó és Lehel László az árvízkárosult családok számára.


A Segélyszervezet a házaikban maradt lakosok, valamint a településen kitelepítettek számára élelmiszert, ivóvizet és higiéniás szereket juttattak el. Az előkészítésében és osztásában részt vettek az Erdélyből érkezett Gondviselés Segélyszervezet önkéntesei is. Erdélyben ugyanis úgy érezték – jól emlékezvén a 2005-ös, udvarhelyszéki árvíz borzalmaira, és az anyaországból érkezett segítségre -, hogy most rajtuk a segítségnyújtás sora. Több erdélyi szervezet együttműködésre határozta el magát, emberi és tárgyi erőforrás mozgósításával, valamint adománygyűjtéssel.

A felsőzsolcai látogatás napján a Segélyszervezet Tolcsvára és Erdőhorvátiba további egységcsomagokat juttatott el. E két településen azok a családok részesültek támogatásban, akik már visszaköltözhettek házukba, s az átadott áruk nagy segítséget jelentettek ingatlanjaik kitakarításában. A Henkel Magyarország Kft. 7,2 millió forint értékben 17 raklapnyi mosó- és tisztítószert, valamint páramentesítő készüléket és tablettát ajánlott fel a bajbajutottaknak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját on-line módon is lehet segíteni a www.segelyszervezet.hu oldalon. Bármilyen bankkártyával, a Segélyszervezet honlapján keresztül pár perc alatt juttathatják el adományaikat a rászorulóknak. Az utóbbi napokban egyre többen kérnek csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon. Az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is fogadja – átutalással vagy csekken – az adományokat a 11705008-20464565 bankszámlaszámon „Hazai árvizek 2010” megjelöléssel.


(orbanviktor.hu)


A hírhez kapcsolódó fotók megtekinthetők a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010