Bővült a fóti Lovasterápiás Központ

2008. november 5.

Új épülettel bővült a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központja, amelynek átadására novemberben került sor, többek között a norvég nagykövet asszony jelenlétében.


A Gyermekmentő Szolgálat és a Pannon között létrejött példaértékű együttműködés eredményeképpen a Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában egy új, több-funkciós épületet adhattak át az intézményben kezelt gyermekeknek, valamint az ott dolgozó terapeutáknak.
 
A 25 millió forintos támogatásának köszönhetően a felújított és kibővített épületben több, eddig nélkülözött helyiség került kialakításra. Az új előadóteremben immár megfelelő körülmények között nyílik lehetőség továbbképzések és különböző foglalkozások megtartására. Már idén nyáron három - a Lovasterápiás Központban táborozó - csoport szállt meg a teremben, és fotókiállítás helyszínéül is szolgált az előadóterem. A vizesblokkok, valamint a két kialakított vendégszoba is az intézetben látogató gyermekek, szakemberek és az ott dolgozók kényelmét szolgálja, méltó környezetet teremtve a magas színvonalú munkának.
 
Az átadáson beszédet mondott Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, H.E. Siri Ellen Sletner norvég nagykövet és Lévai Anikó, a Szolgálat tagja.
 
Siri Ellen Sletner a két ország, és különösképpen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és norvég partnerintézete a Beitostolen Healthsport Center között létrejövő együttműködés fontosságát emelte ki. A nagykövetasszony szerint a Pannon támogatása példaértékű lehet a többi magyarországi vállalat számára is.
 
Lévai Anikó hangsúlyozta, hogy a fóti Lovasterápiás Központ fejlődése kitűnő példa arra, hogy társadalmi felelősségvállalással és áldozatos munkával milyen nagyszerű eredményeket lehet elérni. Tíz évvel ezelőtt a területen csak romos épületeket és illegális szemétlerakókat találhattak az arra járók, mára azonban az ország egyik legnagyobb terápiás központjává vált.


orbanviktor.hu


Az eseményről készült képriport megtekinthető a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010