Egri előadás a jószolgálati munkáról

2009. április 17.

Ahogy az ország oly sok pontján, ezúttal Egerben képviselte Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezetet, s igyekezett előadásával rávilágítani arra, hogy milyen hathatós útja-módja van a jótékonykodásnak.


Lévai Anikó, mint a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete a Sancta Maria Általános Iskola és Leánygimnázium diákjainak tartott előadásában többek között felvázolta, hogy milyen struktúra alapján működik a szervezet, milyen humanitárius vállalásai voltak ezidáig huszonhét országban, és milyen projektekben vesz részt jelenleg is Európától Ázsiáig, az ACT-International tagszervezeteként, nemzetközi együttműködés keretében.

Az Ökumenikus Segélyszervezet magyarországi programjai közül Lévai Anikó mesélt a szociális fejlesztő tevékenységükről (a családok és gyermekek védelme, a hajléktalanokért tett erőfeszítések, a szenvedélybetegek ellátása, a romaprogramon belül működő Fejlesztő Ház), az Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthonának működéséről, és a Globális nevelés című program fontosságáról.

Az Ökumenikus Segélyszervezet legutóbb humanitárius és egészségügyi szakértőket küldött az olaszországi földrengés helyszínére, L’Aquilába, hárommillió forint értékben pedig egészségügyi és higiéniás eszközök, élelmiszer illetve takarók és hálózsákok beszerzését szervezte meg. A Segélyszervezet magyarországi tevékenységei sorában legutóbb egy olyan továbbképzésre került sor, amely az emberkereskedelem hazai vonatkozású prevenciójáról szólt, míg a határon túl Ukrajnában vett részt az EU Szomszédságpolitikáját megvitató konferencia szervezésében.

A Segélyszervezet jelenlegi legnagyobb vállalkozása az az országos segélyakció és gyűjtés, amelyet április elején indított a válságba jutott családok megsegítésére, és összefogást hirdetett a közcélú adományok megtartásáért. (Lásd „Együtt a bajban – a legszegényebbekért” című írást.)


orbanviktor.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010