Élelmiszersegély Kisorosziba

2006. április 5.

2006. április 5-én a vízzel teljesen körbezárt Kisorosziba vitt élelmiszercsomagokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, élén jószolgálati nagykövetével, Lévai Anikóval.


A mintegy egy hete a gátakon védekezők és a lakosok számára eljuttatott segélyszállítmány 300.000 forint értékben tartalmazott gyorsan és egyszerűen elkészíthető készételeket és ivóvizet. A segélyszállítmány közúton és komppal jutott el a kritikus területre. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet korábban a belvíz sújtotta kunhegyesi és derecskei károsultaknak, az elmúlt napokban pedig Sződligetre és Pilismarótra is vitt szállítmányt, illetve munkatársai a Duna déli szakaszán fekvő Báta településen is jelen vannak.


Ökumenikus Segélyszervezet

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010