Élménynap rászoruló gyermekeknek

2015. december 13.

A soroksári gyermekjóléti szolgálatának támogatottjai közül több mint 20 gyermek számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten a Design Terminalban és az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított Adományponton. Utóbbi helyszínen a segélyszervezet jószolgálati nagykövetei is csatlakoztak a mézeskalácssütéshez.


A 7-13 éves korosztályú, nehéz körülmények között élő családokból érkező gyerekek először kreatív foglalkozáson vehettek részt az önkéntesként bekapcsolódó Teszári Nóra műsorvezetővel a Design Terminal épületében. Ezután a csapat egyik fele az Adományponton készített mézeskalács tésztájának gyúrásában, szaggatásában és sütésben vett részt, míg a másik fele az ugyanitt működő korcsolyapályán Katus Attila önkéntes vezetésével csiszolhatta korcsolyatudását. Az élménynap közben forró csokival kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek, végül egy ebéddel zárult a vidám hangulatú kirándulás.

A gyermek számára szervezett programok után Lévai Anikó és Kovács „Koko” István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetei is csatlakoztak a szeretet.éhség. sütöde munkájához. A Bazilika előtt található adományponton az önkéntesek egész adventben váltják egymást a kis mézeskalács sütödében, hogy mindenkinek, aki az adventi vásáron adakozik a szervezetnek, egy mézeskalácsszívvel köszönjék meg a támogatást. A jószolgálati nagykövetek mellett a Segélyszervezet alapító egyházaitól Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Szent-Iványi Ilona unitárius lelkész is erősítette az önkéntesek csapatát.

Az önkéntes akció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet 20. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melyhez a 1353-as adományvonalon az egész országból lehet csatlakozni (egy hívás 250 forint adományt jelent)!


(Ökumenikus Segélyszervezet – orbanviktor.hu)

Az eseményen készült fotók a Fotógaléria rovatban tekinthetők meg.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010