Folyamatos jelenlét Mátrakeresztesen

2006. április 23.

Április 23-án újabb, 600 ezer forint értékű segélyszállítmányt vitt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a mátrakeresztesi károsultaknak.


A családoknak közvetlenül átadott élelmiszer egységcsomagok egyenként 25 kg súlyúak voltak és többek között kristálycukrot, lisztet, étolajat, készkonzervet, tésztát, kávét, kakakót, sajtot, margarint, kenyeret, kekszet és dzsemet tartalmaztak. Az adományok osztása tovább folytatódik, a későbbiekben az ingóságpótlásban és a helyi kisvállalkozók munkahelyeinek újraélesztésében kíván segíteni az Ökumenikus Segélyszervezet. Az adományok átadásakor jelen volt dr. Lévai Anikó is, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

Mint emlékezetes, az elmúlt héten, keddtől kezdődően, összesen 1.000.000 forint értékben azonnali élelmiszer, higiéniai és ruhaszállítmányokat adtak át az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai közvetlenül a károsult családoknak.


Ökumenikus Segélyszervezet

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010