Hölgystaféta

2009. szeptember 18.

Szentendre egy nőkre szabott város nemcsak a beruházásokban, hanem az olyan széles körben is látogatható programokban, amelyek középpontjában a nő áll. Ezen gondolat mentén jött létre dr. Szántó Csilla fővédnökségével a Hölgystaféta című beszélgetés sorozat a P'Art Moziban.


Az est elsősorban nőkről és nőknek szól, a résztvevők először a meghívott vendég által ajánlott filmet nézhetik meg, majd ezután kezdődik maga a beszélgetés, anekdotázás. Végezetül mindig a vendég javasolja a stafétabot képletes átadásával a sorozat következő vendégét.

A Hölgystaféta első vendége Lévai Anikó, „A konyhaablakból” című könyv szerzője és dr. Halász Adrienn gyermek-tüdőgyógyász volt, akikkel Lengyel Anna műsorvezető-szerkesztő beszélgetett mindennapi életükről, munkájukról, családjukról. Érdekes volt a két egymástól eltérő karakterű hölgy találkozása, az életükbe való bepillantás lehetősége. Mindkét asszony elbeszéléséből kitűnt a család iránti alázat, és szakmai tudásuk mellett megcsillogtatták humorérzéküket is.

Mindenki, aki ott volt, egy valódi élménnyel gazdagabban távozott, mert a személyes találkozás sokkal meghatározóbb élmény, mintha valakit a tévében vagy az újságban látunk. Lévai Anikó „A konyhaablakból” című könyvéből szemezgetett, és megtudhattuk azt is, hogy dr. Halász Adrienn a gyermek-tüdőgyógyászat terén elért jelentős szakmai sikerei mellett az orosz krémtortájára is nagyon büszke.

A Hölgystaféta első alkalma egy jó bevezető volt a sorozathoz, mely során reményeink szerint nemcsak nagyszerű filmeket láthatunk, hanem érdekes vendégeken keresztül a női mindennapokba is jobban beláthatunk. Következő vendég Liptai Lívia, az Elle Magazin főszerkesztője lesz.


dunakanyar.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010