Idén is elkelt a segítség

2008. december 15.

'Egész évben mi kapunk, egyszer egy évben mi adunk' - ennek a mottónak a jegyében tartja tizennyolcadik éve karácsonyi összejövetelét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.


A karácsonyi ünnepség meghívottjai minden esztendőben a támogatók, a tagok, a munkatársak és gyermekeik, valamint a Gyermekmentő Szolgálat állami gondozott, nevelőszülőkhöz kihelyezett gyermekei. Számot vetve az év eredményeivel, Edvi Péter, a Szolgálat elnöke elmondta, hogy hál’ Istennek idén is sokaknak és sok mindenben sikerült segítenie a szervezetnek.

Így például huszonegyezer gyermek tüdőszűrő vizsgálatát végezte el a Szolgálat mozgó tüdőszűrő állomása, a fogorvosi buszban ötezerötszáz gyermeket kezeltek, s az év során kétszáz, részben életmentő műtét elvégzését tudta finanszírozni a Gyermekmentő Szolgálat.

Örvendetes fejlemény volt, hogy Fóton két új épülettel sikerült bővíteni a Lovasterápiás Központot. Pápán jól működik, Pécsett pedig bővítésre került az a számítógépes klubhelység, amely azon túl, hogy a rászoruló gyermekek számára nyújt lehetőséget a számítógép használatára, egyúttal foglalkoztató programoknak is helyet ad.

A szervezet idén is sok ajándékot tudott szétosztani gyermekintézmények és hátrányos helyzetű gyermekek között. A Magyar Külkereskedelmi Bank kezdeményezésére indított ösztöndíj-program 2008-ban azáltal bővült, hogy újabb két nagy szponzor, a Wanderers Holding és a Magyar Nemzeti Bank is csatlakozott a programhoz. Eközben az OTP által támogatott egészségügyi programra is óriási az igény: mind a budapesti gyermekszakorvosi ellátásra (ahová bárkit szívesen látnak, de elsősorban a hiperaktív és autista gyermekekre specializálódott a rendelő), mind a fóti terápiás intézetben hosszú a jelentkezők listája, több hónapos várakozási idővel.

Nagy elismerésnek számít és hosszabb távra ad újabb feladatot, hogy a Szolgálat elnyert egy olyan európai uniós, a biztonságos internet-használattal kapcsolatos pályázatot, amely által 2009-2010-ben Magyarországon a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat lesz a konzorcium vezetője, s koordinálja a magyarországi programot. (A Szolgálat honlapja a www.gyermekmento.hu oldalon található.)


orbanviktor.huAz eseményről készült képriport megtekinthető a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010