Jubileumi jótékonysági est Debrecenben

2008. november 16.

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület 10. jubileumi jótékonysági estjén 3,5 millió forint gyűlt össze a látássérültek és vakok ellátásával foglalkozó intézmények és civil szervezetek javára.

 

Az adományból az érintett intézmények (dr. Kettesy Aladár Általános Iskola és Kollégium-Gyengénlátók Általános Iskolája, a Fehér Bot Alapítvány, a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesülete) interaktív táblát és egyéb, a működésükhöz szükséges eszközöket vásárolnak majd. Ebből az összegből valósul meg a Debreceni Kultúrpark területén egy "Illatkert", amely gyengénlátó, vak és látó emberek számára egyaránt érdekes élményt ígér.
 
Az éjféli borárverésen a jelentős honi pincészetekből igazi ritkaságszámba menő tételekre lehetett licitálni. Az árverést a népszerű televíziós személyiség, Borbás Marcsi vezette. A borárverés igazi különlegessége egy 1956-os Tokaji Aszú volt, amely 130.000 Ft-os leütési áron kelt el.
 
Az esten neves közéleti személyiségek - Lévai Anikó, Borókai Gábor és felesége, Bernáth Csaba (DVSC) is jelen voltak. Német Kristóf, a Barátok közt sztárja, Auth Csilla, Tóth Vera, Mujahid Zoltán, Luigi, Majsai Gábor résztvevőként járultak az est sikeréhez. A debreceni származású Náray Tamás divattervező "Royal Court 2008-2009 Ősz-Tél" nemzetközi kollekciójának egy részletét is megcsodálhatta a közönség.
 
A Debreceni Kőr Dáma Egyesület (www.kordama.hu) az elmúlt 10 évben összesen közel 20 millió forinttal támogatott debreceni és határainkon túli szervezeteket, akikkel a segítségnyújtáson túl közös programok kidolgozása volt a cél. Így segíthették a fogyatékos és integrált foglalkoztatást nyújtó debreceni szervezeteket, a Gyermekklinikát és a Neonatológiai Osztályt, állami gondozottak otthonait Debrecenben és a határainkon túl (Gyimesfelsőlok, Nagydobrony), a szenvedélybetegségek megelőzésével és kezelésével foglalkozó Drogambulanciát, a rákkutatást, a Magyar Hospice Alapítványt, valamint a Debreceni Művésztelep létrejöttét.
 
Az egyesület egy nőkből álló civil szervezet, amely 1999. november 17-én alakult meg Debrecenben. Az egyesület közel 170 fős tagsága olyan hölgyekből áll, akik Debrecen város kulturális, tudományos, oktatási életében tevékenyen részt vesznek, a gazdasági életben sikeres vállalkozók és harmonikus családi körben önmagát kiteljesítő anyák, saját közösségükben mértékadó, véleményformáló személyiségek. Tevékenységük során fontos számukra, hogy szórakoztató, érdekes témákkal foglalkozzanak, de természetesnek találják, hogy közös gondolataikat tettekre váltsák: karitatív és értékközvetítő közösségi szerepet is vállaljanak.

Címlapfotó: Porkoláb Gyöngyi, az Egyesület elnöke és Lévai Anikó
1. fotó: Lévai Anikó
2. fotó: Borárverés
3. fotó: Balról Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője valamint felesége, dr. Vajdovits Éva, középen Lévai Anikó, mellette Porkoláb Gyöngyi és férje, Kósa Lajos

 

 

 

 orbanviktor.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010