Karácsonyi Gyermekgála az Operaházban

2008. december 23.

Hagyománnyá vált, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MKB Bank támogatásával szegény sorban élő gyermeket hív meg az ország minden tájáról az Operaházba, s előadással, a gyermekek megvendégelésével és ajándékokkal teremt meghitt, karácsonyi hangulatot.


A szervezők az idén is az ország legkülönbözőbb pontjáról vártak vendégeket: többek között MKB-ösztöndíjasokat, általános iskolák, családsegítők és ifjúsági otthonok szociálisan nehéz körülmények között élő növendékeit, akik a korábbi évekhez hasonlóan Csajkovszkij „Diótörő” című mesebalettjét tekinthették meg. Az előadást követően minden gyermek részt vett az Operaházban rendezett fogadáson, ahol az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat képviselői további ajándékokkal lepték meg a gyermekeket.

„Minden évben, több hónapos munka során keressük meg azokat a gyermekeket, akik szegény sorban élnek, és számukra elérhetetlen az a lehetőség, hogy eljuthassanak az Operaházba egy színpompás karácsonyi előadásra – mondja Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke – Gyermekotthonok, családsegítő szolgálatok és iskolák munkatársait segítségét vesszük igénybe ahhoz, hogy megtaláljuk a nehéz körülmények között élő gyermekeket és családokat. Az önkéntes munkánk legnagyobb fizetsége az a számtalan levél, amelyet a tizenkét év során kaptunk egy-egy ilyen karácsonyi ünnepség után tanároktól, szülőktől, gyermekektől. Megható a sok visszajelzés arról, hogy valóban nagy örömet jelentett a gyermekeknek az, amit adni tudtunk nekik, s némi harmóniát és kultúrát vittünk a kis életükbe.”

Az MKB Banknak és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak évek óta közös célja, hogy a rászoruló gyermekeket, fiatalokat felkarolja, segítse, akár tanulmányaik végéig biztosítva számukra a tanulás, a fejlődés lehetőségét, mind testi, mind lelki értelemben.


orbanviktor.hu


Az eseményről készült képriport megtekinthető a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010