Koldus és síruhák

2008. november 13.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egymillió forint értékben adott át síruhákat az Egri Sportiskolának. A jótékony tett az Amerikában élő Megyesy Jenőnek köszönhető, aki nem adományozónak, hanem 'főkoldusnak' tartja magát.


Habis László polgármester köszöntőjében a Segélyszervezet munkásságáról kiemelte, hogy a mostani időszakban különösen nagy jelentőségük van az adományoknak. Városvezetőként nagyon büszke az egri élsportra, ám azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél több gyerek mozogjon, sportoljon, éljen egészséges életet. Eger e területen is példa akar lenni más városok előtt. Fontos kezdeményezés volt például a testvérváros segítségével szervezett szlovákiai városi síverseny, amelyen jövőre – a mostani adománynak köszönhetően – biztosan még többen lesznek jelen.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Szervezet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy minden segélyszervezet csak a jóakaratú emberek által tud működni, akkor, ha sok adományozó lelkületű ember van, s ezért köszönet illeti azokat, akik élővé tesznek egy ilyen munkát. Lévai Anikó, a Segélyszervezet önkéntese elmondta, hogy öt gyermeket nevel, s mindegyikük sportol valamit, mert fontosnak tartják az egészséget.

Lévai Anikó mutatta be az adományozó Megyesy Jenőt, aki 1956-ban került el Magyarországról a forradalom leverése után, és előbb Bécsbe, majd az Egyesült Államokba került, ahol a jogi egyetem elvégzése után sikeres ügyvédi pályát futott be. 1994 óta hazánk tiszteletbeli konzulja a hófödte hegycsúcsairól híres Colorado államban. Minden nap sportol, kerékpározik, vagy fut otthonában, a síparadicsomáról híres Aspenben.

Mivel régóta jó kapcsolatban áll Lévai Anikóval, az ő segítségével juttatta el a nyolcvan síruhát az Egri Sportiskolába. Ez része annak az ötszáz síruhának, amelyet Megyesy Jenő idén a Segélyszervezet jóvoltából különböző oktatási intézményekbe küldött el, többek között Erdélybe és Kárpátaljára is. "A sívállalatok minden évben lecserélik az oktatók síruháit. Nem én vagyok az adományozó, csak a főkoldus, aki ezeket összegyűjti és az adomány útját segíti" - mondta Megyesy Jenő.

Az ünnepség végén a Sportiskola igazgatója is megköszönte az adományt, elmondva, hogy a 2001-ben alakult intézmény nyolc szakosztályában mintegy ötszáz gyermekkel foglalkoznak. Az iskola reményei szerint a hat kiemelt sportolójuk közül lesz olyan, aki a londoni olimpián képviselheti majd Magyarországot.


Egri Média Centrum - orbanviktor.hu

 

Az eseményről készült képriport megtekinthető a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010