Már nemcsak magukra számíthatnak

2006. április 18.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt hetekben több településen is gyorssegélyt osztott ki az árvízkárosultak számára Sződligeten és Szolnok környéki településeken.

Az Ökumenikus Segélyszervezet fél millió forint értékben vitt tisztálkodó, fertőtlenítő-szereket és ágyneműt a sződligeti szociális otthon kitelepített lakóinak.

Soós Gábor polgármester azt mondta, hogy az emberek legfőképpen magukra számíthatnak az árvíz sújtotta területeken. Most mégis érkezett segítség, a Magyar Ökumenikus segélyszervezet ugyanis félmillió forintos gyorssegélyt adott a sződligeti szociális otthon kitelepített lakóinak. Az intézményben értelmi fogyatékos emberek élnek, az árvíz miatt 75-en átmenetileg a Sződligeti Áltanos Iskola tornatermében vannak elhelyezve. A segélyszervezet munkatársai, köztük Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete tisztálkodó szereket, és ágynemüt vittek a szerencsétlenül járt lakóknak.

Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója elmondta: "Megtettük ezt már a belvíz során, a belvízben kitelepített emberek számára vittünk segítséget. Nyomon kísérjük az eseményeket, és szeretnénk egy kicsit a civil összefogást kifejezésre juttatni, és megéreztetni azokkal az emberekkel akik kénytelenek az otthonukat elhagyni, hogy azért sokan vannak az országban akik a segítségükre akarnak sietni."

Április 18-án a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet élelmiszer és higiéniai csomagokat illetve palackozott ivóvizet juttatott el a Szolnok környéki, Tisza menti veszélyeztetett településekre (Vezseny, Tiszavárkony, Tiszajenő, Tószeg, Csongrád). A fél millió forint összértékű gyorssegélyt a Segélyszervezet munkatársai adták át a kitelepített családok számára.

 

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010