Sérült gyermekek ellátása Erdélyben

2007. október 22.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat évente két alkalommal önkéntesekből álló orvos- csoportot küld Erdélybe, ahol csecsemőotthonban, iskolákban és árvaházakban vizsgálják meg és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Velük tartott Lévai Anikó, a Szolgálat alapító tagja is.


Október első két hetében 24 fős orvos-csoport – köztük gyermekgyógyászok, szülész-nőgyógyászok, gyermek-neurológusok, fül-orr-gégészek és szemészek utaztak Székelyföldre és Bákó megyébe. Olyan halmozottan sérült gyermekeket és fiatalkorúakat láttak el, akik lakóhelyük egészségügyi infrastruktúrájának hiányosságai, higiéniás szokásaik vagy más tényezők miatt nem részesülhetnek ilyen ellátásban.

Az orvos-csoport magával vitt egy teherautónyi segélyszállítmányt is, amely játékokat, írószereket, iskolai felszereléseket, nyomtatókat, fénymásolókat tartalmazott. Lévai Anikó, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító tagja, aktív szerepet vállalt az út megszervezésében, segített az ajándékok szétosztásában és meseolvasással igyekezett oldani az orvosi vizsgálatokra váró gyerekek szorongását.

Hétvégén Csíkszentmártonban csatlakozott a küldöttséghez a magyar Parlament focicsapata, aki az ottani helyi közméltóságokkal játszott egy barátságos futballmeccset. A mérkőzést Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja vezette, a magyar parlamenti válogatott pedig 3:1-re győzött.


orbanviktor.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010