Sikeres nők

2009. május 13.

Vállalkozó, újságíró, jogász. Három különböző korú és helyzetű hölgy. Ők voltak a vendégei a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szokásostól eltérő rendezvényének, amelyen életútjukról kérdezték a meghívottakat.


A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt év során vállalta fel, hogy bekapcsolódik az Európai Bizottság 2008. őszén meghirdetett, Első Európai KKV Hét című programjába, amely a kis-és középvállalkozásoknak - és részben róluk - szól. A programba az EU valamennyi tagállama bekapcsolódott. Magyarországról 29 szervezet jelentkezett be különféle rendezvényekkel – köztük a nógrád megyeiek.

A szervezők úgy gondolták, hogy az eddigiektől eltérően ezúttal olyan programot szerveznek, amely kicsit több, kicsit más, mint amit megszoktak tőlük a kamara vállalkozói: az est szóljon a sikeres nőkről. De ki a sikeres nő? Az eredményeket felmutató vállalkozó, az elismert közéleti szereplő, vagy a gyermekeit nevelő családanya? A szervezők úgy vélték: valamennyien azok.

Szabó Imréné, mint az Axamo Kft. tulajdonos cégvezetője azzal vált közismertté, hogy megakadályozta negyven ember elbocsátását egy cégfelszámolás során, és a dolgozókkal összefogva újra életet lehelt a - ma már hetven főt foglalkoztató - vállalkozásba. A Salgótarjánban született, félig magyar, fél szír származású, az arab világot jól ismerő Al Ghaui Hesna mára a Közel-Kelet szakértőjének számító szerkesztő-műsorvezető lett, aki tévés munkája mellett az írott sajtóban is rendre megjelenik írásaival. A harmadik vendégre, Lévai Anikóra mint öt gyermeke mellett jogászként, és két segélyszervezet önkénteseként dolgozó nőre voltak kíváncsiak az est szervezői.

A szervezők nagy örömére sokrétű közönség volt kíváncsi a rendezvényre: nyugdíjasok, bankvezetők, cégvezetők, kisvállalkozók, iskolaigazgatók, és állami cégek vezetői is. A Salgótarjánhoz valamilyen formában kötődő három vendéget a város polgármesterasszonya, Székyné dr. Sztrémi Melinda, és a kamara titkára, Berenténé dr. Kurucz Erzsébet kérdezte eddigi - sokak számára példát mutató – életútjukról, női mivoltukról, sikereikről és hétköznapjaikról.


orbanviktor.hu

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010