Szamos-parti találkozó

2008. május 28.

'A könyv az évszakokhoz igazodik, és arról szól, ahogyan a konyhámat vezetem' - mondta Lévai Anikó kolozsvári közönségtalálkozóján, ahová az MPP kampányrendezvényén belül és A konyhaablakból című könyvének bemutatása végett látogatott el.


A közönségtalálkozó moderátorának, Csép Sándor kérdéseinek köszönhetően a beszélgetés mindvégig vidám hangnemben zajlott. Anikó a főzési szokásairól többek között elmondta, hogy a modern alapanyagokkal szemben ő a „vissza a természethez” alapelvet vallja, és szigorúan ragaszkodik a természetes alapanyagok használatához. Úgy tartja, hogy a magyar konyha nagy kincsei a főzelékek, ezért odahaza gyakran főzeléket főz öt gyermekének és férjének.

Az eurokonform eljárás csak a továbbeladásra szánt húsokra vonatkozóan kötelező – válaszolta Csép Sándornak, amikor a moderátor arról próbálta tréfásan faggatni, hogy az Orbán-család a karácsonyi disznóölésekor betartja-e az uniós jogszabályokat. Anikó azt is elmesélte, hogy férje a bográcsos ételek elkészítésében jeleskedik a leginkább, s olyankor senkit nem enged a rotyogó étel közelébe.

Az ötgyermekes Anikó a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésre úgy reagált, hogy egy nagycsaládnak egészen más varázsa van, mint a kisebbekben, és szerinte öt gyermeket könnyebb nevelni, mint egy vagy két csemetét. A sok munkája mellett nem könnyű a háztartást is vezetnie, gyakran megesik, hogy csak éjjel kettőkor jut ideje vasalni a hét fős családra, de miután a nagyobb gyermekei mindenben segítenek neki, ma már sokkal könnyebb dolga van ahhoz képest, mint amikor kisebbek voltak a gyerekek.

A beszélgetés végén Lévai Anikó nem csak szakácskönyvét dedikálta, hanem azt a tizenéves fiataloknak szánt jogi kalauzt is elvitte ajándék képpen a megjelenteknek, amelynek ő volt az egyik társszerzője.


orbanviktor.hu


A kolozsvári találkozó egyik résztvevője internetes blogjában írt a rendezvényről, s neki köszönhetően az eseményről készült fotók ott megtekinthetőek.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010