Tűzmanó meg a többiek

2008. január 25.

'Az élet egy nagy-nagy üres vászon, / Mely arra vár, hogy minél színesebbre fesd'. Tán ez a legfőbb mottója a 14 éves Seidl Réka kiállításának, amelynek megnyitóján Lévai Anikó is részt vett.


Anyatársként vett részt Lévai Anikó annak a lenyűgöző kiállításnak a megnyitóján, amely a három éve alkotó Réka műveit mutatja be a Polgárok Házában. Tűzzománc, nemezelt falikép, selyemfestés, kukoricacsuhé, bőr, kender, akril, tempera, grafika – sokféle technika, bámulatos eredménnyel.

Réka jelenleg a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségű Iskola 8. osztályos tanulója. Ügyességével és kreativitásával korán kitűnt kortársai közül. Alkotói tehetsége igazán akkor derült ki, amikor betegsége folytán magántanulóvá vált. Az anyag izgatta: elég volt neki a legalapvetőbb fogásokat megmutatni, és addig próbálkozott és kísérletezett, míg az anyagot a saját elképzeléseire formázta. A kiállításon látható tanulmányrajzokat a Budai Rajziskolában készítette, ahol két éve kezdett el tanulni. A mostanit megelőzően iskolájában és a Jókai Klubban is volt már kiállítása.


orbanviktor.hu


A megnyitóról és a művekről készült képriport megtekinthető a Fotógaléria rovatban.

« vissza

Zeneakadémiai hangversennyel zárult a Reconnections nevű izraeli-magyar zenei együttműködés idei egyhetes workshopja, amelyet a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár negyedik alkalommal rendezett meg.
Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.
A Magyarországtól legtávolabb élő magyar népcsoport, a csángók idén huszadik alkalommal mutatták be a Csángó bálon saját táncaikat, énekeiket, történeteiket, az est csángó műsorvezetője pedig elmondta: számukra nagy erőt ad a küzdelmes hétköznapjaikban az a figyelem és törődés, amelyet az óhazából kapnak.


  • Orbán Viktor, 52 éves
  • Jogász, tanulmányait az ELTE-n végezte. Oxfordban politikai filozófiát hallgatott.
  • Nős, felesége Lévai Anikó
  • Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra
  • A Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

Tovább

© Minden jog fenntartva, 2010